Reiseblogg fra Travellerspoint

Søndag

overcast 28 °C

Her kommer en litt mer utfyllende oppdatering. Som dere sikkert har fått med dere eksploderte det en bilbombe i Beirut fredag, men vi er alle sammen i god behold. Det var litt demonstrasjoner i går, og i dag er begravelsen, så vi holder oss i nabolaget. Jeg bor i bydelen Hamra, og her merker man ikke så mye til det. Libaneserne selv tar det med knusende ro, og folk flest lar seg ikke skremme så lett. Engelsk undervisningen er avlyst i dag og i morgen, men forhåpentligvis roer det seg i løpet av uken:)

Jeg liker veldig godt livet i den nye leiligheten. Det eneste som er litt irriterende er at vannet har en tendens til å forsvinne i tide og utide. Og varmt vannet glimter med sitt fravær. Heldigvis er det ikke langt til Aja og Morten når håret er blankt som smør og vannet bestemmer seg for å ta ferie. Sist helg hadde vi gjester på terrassen både fredag og lørdag. Veldig koselig. Søndag var huset på tur til Beit El Dine, som er et slott oppe i fjellene. Jeg legger ved litt bilder. Det var et helt nydelig sted, og man følte man ble renset innvendig når man trakk inn den tørre, rene luften. Suvi, min finske samboer, mener man for overført god energi fra gamle trær hvis man gir dem en ordentlig klem. Så vi fikk også omfavnet et par trær på turen. Jeg vet ikke helt om jeg kan påstå noen merkbar effekt, men Suvi påsto hun følte seg mer opplagt etter treklemmingen.

Dagene har begynt å fly av sted. Tror det er fordi jeg har begynt å få en fast hverdag, og fordi jeg så godt som aldri kjeder meg. Jeg begynner også å bli mer komfortabel med engelskundervisningen. Som jeg skrev i sist innlegg skulle vi snakke om tall og nummer med jentene i sist uke. Jeg spurte dem hvor mange dager det var i et år, og de hadde ingen ide. Den som kom nærmest foreslo 200, mens de andre gjettet på godt over 1000. Jeg spurte dem også hvor mange innbyggere det er i Libanon. Da fikk jeg billion og millions of millions som svar. Det er 4,1 millioner innbyggere i Libanon. De har ingen begrep om tallstørrelser. Det er i slike situasjoner man ser hvor påvirket de er av å ha sluttet på skolen i 5.og 7. klasse. Vi prøver også å lære dem et par ting om den palestinske historien, da det også her er store huller. De prøver også iherdig å lære meg noen arabiske gloser, men så fort jeg sier det neste ord har jeg glemt det første. Jeg har godt av det, for da får jeg føle på hvor vanskelig det må være for dem å lære engelsk.

En ting som har overrasket meg her nede, er hvor lite mange libanesere vet om palestinerne og flyktningleirene. Det er mange som har bodd her hele sitt liv, men aldri vært inne i en av leirene. Vi har fått spørsmål om det overhodet finnes noen snille barn, og om barna går rundt med våpen. For oss er dette helt absurde spørsmål. Livet i leirene er på mange måter som alle andre steder. Levevilkårene er ikke de beste, men de er da mennesker som oss.

I dag er planen bare å være hjemme og slappe av. Kanskje vaske litt kler og rydde litt på rommet og sånn. Senere er vi noen fra leiligheten som skal ut å spise. Magedansen er dessverre avlyst i dag, så kanskje jeg skal prøve å øve litt her hjemme..
Snakkes!

Skrevet av beirut 02:57 Arkivert i Libanon

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Godt å få livstegn fra deg. Vi tenker jo på deg. Følger med på nyhetene. Det er godt å høre at du bor i et rolig strøk. får håpe at det roer seg ned igjen nå.

Spennede å høre om engelskundervisningen din. Også hvor lite libaneserne vet om flyktnigene.

Pass godt på deg selv Karen!

klem fra faster

fra Bente Pedersen

Kjære Karen. Jeg liker det ikke og det vet du. Følg nøye med på utviklingen. Her skriver de mye om at det er stor sannsynlighet for ny krig i libanon. Pass godt på deg selv.

Jeg har gått runden og samlet inn penger til tv-aksjonen. Amnesty denne gang. Nydelig vær og blide folk, i hvertfall de som var hjemme. Mange var nok ute på tur. Guro er på jobb. Pappa og jeg gikk tur ute ved tingenes fyr.

Klem mamsen

fra Siri Mollan

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint