Reiseblogg fra Travellerspoint

Siste uke

i denne by og dette land

semi-overcast 23 °C

Jeg beklager mangelen på oppdateringer i det siste. Jeg har vært litt ramt av skrivesperre den siste uken, men nå gir jeg det et nytt forsøk. Sist helg regnet det kattunger fra fredag til søndag med noen enkelte opphold. Jeg har aldri sett lignende, og vil neste gå så langt som å påstå at man ikke har opplevd ordentlig regnvær før man har sett himmelen åpne seg i Beirut. Selv om byen ligger ved sjøen, gjør fraværet av avløpssystemer at vannet fosser i gatene. Flere steder gikk man med vann helt opp på leggen, og veiene var omgjort til elver. Så med mindre man har fult fiskerutstyr er det vanskelig å komme seg tørrskodd noe sted. Aktivitetene var altså noe begrenset. Både Aja og Morten hadde foreldrebesøk sist helg, så fredag kveld tok vi paraplyen fatt for å få påfylt kulturkapitalen med klassisk musikk i en kirke.

Mandag var heldigvis solen tilbake igjen, og vi reiste på tur til Bekaa dalen og vingården Ksara. Sebastian hadde besøk av et par venner fra Århus, og ville ta dem med der, og meg og Suvi hang oss på. Etter vi hadde vært på vin smaking reiste vi for å besøke Rayan, en finsk libanesiske jente vi kjenner, og hennes foreldre som har hus der oppe. Der ble vi først servert kaffe og whisky av Rayans far, før hun tok oss med på tur til et kloster. Der var det helt nydelige. Trær med gule, røde og oransje blader, så man fikk faktisk litt følelsen av høst. Det var også kun (!!) 14-15 grader, men veldig deilig luft. Det er virkelig godt og komme litt ut at eksosfulte Beirut noen ganger. Vel tilbake i huset deres fikk vi servert spagetti og kjøttdeig (som de påsto var spagetti libanese style) og masse av frukt fra hagen før vi vendte nesen tilbake til Beirut.

I helgen lagte jeg middag til halve huset og Morten og Aja. Det var veldig koselig. Varmen har også kommet tilbake, så vi kunne sitte ute på terrassen til de sene nattetimer. Det kommer jeg til å savne.

Nå har jeg kun en uke tilbake i Libanon. Det er litt rart. Tiden har godt så veldig fort, hvert fal nå til sist. Jeg hadde min siste engelsktime sørpå i dag, og tirsdag er siste dag med tenåringsjentene. Torsdag er det nemlig independence day, så da er alt avlyst. Og fredag er siste kunst workshop i Shatila. Og mandag er det København og tirsdag er det hjem. Jammen.

Skrevet av beirut 12:26 Arkivert i Libanon

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Glede meg te du komme hjem igjen!! Ha det fantastisk den siste uken!!:)

fra GuroM

Hei Karen! Og me så trodde at det va bare her det kunne regna! Nå glede me oss alle te du komme hjem! Klem faster

fra Bente Pedersen

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint