Reiseblogg fra Travellerspoint

En måned i byen

Det blir bare bedre og bedre

overcast 28 °C

Så kommer det endelig et nytt blogginnlegg langt om lenge. Nå har jeg flyttet! Inn i et blått rom, med møbler. Det var fantastisk å få et klesskap. Jeg trives veldig godt, og er helt sikker på at dette var en god beslutning. I dag har jeg også endelig funnet en som vil flytte inn i den gamle leiligheten. Det viste seg å være vanskeligere enn først antatt. Tror jeg sendte ca. 100 mailer, hadde omtrent 15 avtaler om å vise leiligheten hvor 1/3 del ikke dukket opp. Og ingen hørte jeg noe mer fra. Men i dag, var det en som ringte og sa han ville ha rommet. Så nå er nøkkelen avlevert, og det er ute av verden :)

Forrige uke hadde Aja en venninne på besøk fra København, så onsdag reiste jeg og henne på tur til et vinsted oppe i fjellene. Aja kunne ikke være med, for hun skulle jobbe. Der oppe fikk vi se en film om stedet, smake på forskjellige viner og omvisning i grottene under huset der de lagret vinen. Alt helt gratis. Etterpå reiste vi videre til nærmeste by for å spise lunsj ved en elv. Om kvelden var jeg og hele gjengen fra Aja og Morten sin leilighet på quiz night. Vi kom ca midt på plasseringslisten, og var egentlig godt fornøyde med og ikke komme på siste plass.

Fredag var vi og så på utendørskino og så forskjellige kortfilmer om den arabiske våren. Det var i forbindelse med en konferanse som ble holdt her i Beirut om internett, kultur og aktivisme. Meg og Morten deltok på konferansen lørdag, og fikk høre om hvordan forskjellig aktivister har brukt internett på ulike måter for å fronte sitt budskap. Veldig spennende. Jeg måtte dessverre gå tidlig, da jeg skulle vise frem leiligheten til noen og flytte selv.

Ellers kan jeg fortelle at jeg har begynt på magedans. Oh yes, du leste riktig. Meg og Aja. Aja så ut som hun aldri hadde gjort annet allerede etter 5 minutter, mens jeg er helt klart den dårligste i klassen. Til mitt forsvar er det mange av dem som har gått der i ett år. Vår mannlige instruktør er veldig søt, og sier jeg nok skal bli bedre etter en måneds tid (vet ikke helt om jeg tror på det). En av de andre damene kom med følgende trøstende ord: Det er sikkert vanskeligere for deg, de danser jo ikke sånn der du kommer fra. Neste gang skal vi få sånn risle-rasle beltet. Det skal nok gjøre susen tenker jeg..

I forgår satt vi ute på terrassen og så på lyn og torden. Det er helt sinnsykt her nede. Tror nesten ikke jeg har sett lignende. Det er visst veldig vanlig her om vinteren, men det pleier ikke å begynne så tidlig.

Jeg har lagt ut litt bilder fra vin stedet, utendørskino, og grilling på terrassen i mitt nye hjem med mine nye roommates søndag. Nå må jeg i seng for å være klar til en ny omgang engelskundervisning i morgen. Vi har begynt å undervise noen fnisete jenter på15-23 år. De er mest intressert i å snakke om om vi har kjærester, og om vi er gift, og hvorfor er man ikke gift hvis man har en kjæreste? Hun ene på 17 er forlovet allerede, og hun på 23 har vært gift i 4 år. De er veldig søte. I morgen skal vi snakke om tall og nummer.

Snakkes!

Skrevet av beirut 13:04 Arkivert i Libanon

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Tror nok det var lurt å skifte leilighet. Kjekt å se bilder av de du er sammen med. Her hjemme skinner solen og trærne har fått høstfarger. Lykke til med undervisningen karen. Klem

fra Siri Mollan

Eg glede meg veldig te magedansopptreden når du komme hjem! Og eg e ganske sikker på at risleraslebeltet gjør susen!
Klem!

fra GuroM

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint